SJ

På de flesta av SJ:s finns numera en bistrovagn. Du kan handla kalla och varma maträtter, vin och öl, smörgåsar, godis, snacks och läsk. I sortimentet finns även tidningar. Bistron är normalt öppen mellan klockan 23:00 – 6:00. Ombord på SJ:s tåg har du också möjlighet att beställa väckning och du har tillgång till tidningen Kupé vid din sittplats. Reser du i 1 klass så har du fri tillgång till tidningar. Du har möjlighet att ta med dig två sällskapsdjur på tåget. Du bokar då plats i särskild djuravdelning. Eluttag finns ombord, men möjlighet till internetuppkoppling är än så länge sparsam på SJ:s nattåg.

Berlin Night Express har ingen traditionell bistrovagn, men sov- och liggvagnskonduktören tar upp beställningar av enklare rätter och drycker. Du har även möjlighet att äta frukost i kupén. Reser du i grupp så kan måltid beställas i förväg.
På Veolia nattåg finns en restaurangvagn. I kupén finns bord med två eluttag så att du kan använda din dator, lyssna på radio eller ladda mobilen.  Du kan även hyra en dvd-spelare och en dvd-film. Om du åker i en sittvagn på Veolias nattåg finns det gratis trådlöst Internet.
Restaurangvagn

 

 

Liggvagn finns på samtliga nattåg i Sverige. SJ och Veolia har en liggvagnskupé som består av sex bäddar. Du bäddar själv din bädd med filt, örngott och sovpåse (ett slags tunt täcke). Sängkläderna finns ombord på tåget. Kudde finns i form av ryggstödskudde som du kan använda. Det finns ingen möjlighet att duscha ombord om du åker i liggvagn.

Veolia har liggvagnar av 90-talsmodell som nyligen har fräschas upp med nya madrasser, golv samt med eluttag. Här får du också en riktig kudde.
Du har möjlighet att boka dam – eller mixkupé (blandat herr och dam) hos SJ. Om ni är sex personer som reser i ett sällskap kan ni boka en hel kupé tillsammans. Om du ska resa ensam bokar du dam eller mix under fliken ”Platsegenskaper”.  Där har du även möjligheten att välja om du vill ha en över-, under- eller mellanbädd.
På Berlin Night Express finns liggvagn i form av en kupé som består av 8 bäddar. Biljett i liggvagnen inkluderar filt, lakan och kudde. Det är ett bra alternativ för en barnfamilj som vill resa billigt. Tvättrum och WC hittar du i vagnsändarna.
Liggvagn på tåg

 

 

Intressanta fakta om de olika bolagens sovvagnar och kupéernas komfort:

 
SJ
SJ har ett antal olika sovvagnskupéer att välja bland för dig som är nattresenär. Du kan boka egen sovvagnskupé med färdigbäddad säng. Du har tillgång till tvättställ i kupén och dusch samt toalett finns i korridoren. Duschtvål och handduk finns att låna. Kupén är avsedd för 1 person och sängarna är färdigbäddade. Är ni exempelvis ett par som reser så kan ni boka en kupé med samma standard som den förutnämnda, men med skillnaden att ni får bädda sängarna själva. Det finns täcke, påslakan, örngott och kudde. Du kan också boka en kupé med egen toalett och dusch. Kupén är avsedd för 2 personer. För dig som reser i 1 klass väntar en sovvagnskupé utrustad med wc och dusch. Frukost ingår och serveras på ankomstorten. Kupén har mycket god komfort och sängarna är naturligtvis färdigbäddade. Du har tillgång till morgontidning och kan även nyttja SJ Lounge i Stockholm samt Göteborg.
Berlin Night Express
Berlin Night Express har ett antal bekväma sovvagnskupéer. De är utrustade med bekväma DUX-sängar. Samtliga sovvagnar har egen dusch och WC. Om du bokar 1 – bädds sovkupé så ingår en enklare kvällsmåltid samt valfri dryck.
sovvagn

 

Relaterat

Sök resa

Mer om