Liggvagn finns på samtliga nattåg i Sverige. SJ och Veolia har en liggvagnskupé som består av sex bäddar. Du bäddar själv din bädd med filt, örngott och sovpåse (ett slags tunt täcke). Sängkläderna finns ombord på tåget. Kudde finns i form av ryggstödskudde som du kan använda. Det finns ingen möjlighet att duscha ombord om du åker i liggvagn.

Veolia har liggvagnar av 90-talsmodell som nyligen har fräschas upp med nya madrasser, golv samt med eluttag. Här får du också en riktig kudde.
Du har möjlighet att boka dam – eller mixkupé (blandat herr och dam) hos SJ. Om ni är sex personer som reser i ett sällskap kan ni boka en hel kupé tillsammans. Om du ska resa ensam bokar du dam eller mix under fliken ”Platsegenskaper”.  Där har du även möjligheten att välja om du vill ha en över-, under- eller mellanbädd.
På Berlin Night Express finns liggvagn i form av en kupé som består av 8 bäddar. Biljett i liggvagnen inkluderar filt, lakan och kudde. Det är ett bra alternativ för en barnfamilj som vill resa billigt. Tvättrum och WC hittar du i vagnsändarna.
Liggvagn på tåg

 

 

Relaterat
Sök resa
Mer om